Overlijdensrisicoverzekering en een woning huren

23 maart 2016, Gepubliceerd door .
overlijdensrisicoverzekering en een huurwoning

Is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering het geld waard als je een woning huurt? Meestal wel. De verzekeraar van je overlijdensrisicoverzekering zorgt er namelijk voor dat je nabestaanden een eenmalig bedrag uitgekeerd krijgen als je onverhoopt komt te overlijden. Je weet zo zeker dat je nabestaanden niet met onvoorziene financiële lasten komen te zitten.

Je hebt bijvoorbeeld een lening afgesloten om een nieuwe auto of elektronische apparatuur te kopen of je bent kostwinner en wilt gemoedsrust hebben als jij wegvalt. Door de uitkering van je overlijdensrisicoverzekering weet je zeker dat je nabestaanden deze lasten kunnen betalen.

Een overlijdensrisicoverzekering als je een woning huurt of een woning hebt gekocht

Als koopwoningbezitter is het vaak verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dat komt omdat men bij het kopen van een woning vaak een hypotheek met NHG-garantie afsluit. De NHG stelt hierbij als een voorwaarde dat de koopwoningbezitter een overlijdensrisicoverzekering afsluit.

Als je een huis huurt heb je deze verplichting niet. Het huurhuis wordt immers geen permanent bezit. Heb je een gezin? Dan zorgt een overlijdensrisicoverzekering ervoor dat zij de huur kunnen blijven betalen als jij wegvalt. Ook als je alleenstaand bent dan zorg je met een overlijdensrisicoverzekering ervoor dat bijvoorbeeld je ouders niet met jouw lasten komen te zitten als jij mocht wegvallen.

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering bij het huren van woning

Om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten moet je eerst bepalen wat je partner of nabestaanden eventueel nodig heeft om dezelfde financiële leefwijze aan te houden. Het verzekerd kapitaal weegt namelijk grotendeels mee voor de premie van je overlijdensrisicoverzekering. Je huurlasten zijn al hoog genoeg en daarom is het zonde om teveel te betalen voor je overlijdensrisicoverzekering.

Je kiest ook de looptijd van je overlijdensrisicoverzekering. Als je binnen de looptijd overlijdt, dan keert jouw verzekeraar het afgesproken bedrag aan je nabestaanden uit. De overlijdensrisicoverzekering stopt als de gekozen looptijd voorbij is.

De overlijdensrisicoverzekering vergelijken loont

Als huurder kan je overlijdensrisicoverzekering op Geencentteveel.nl vergelijken. Na het invullen van een aantal benodigde gegevens zie je direct de premies en voorwaarden van meerdere verzekeraars. De meest goedkope verzekeraar staat bovenaan zodat je in één oogopslag ziet wat je voor een overlijdensrisicoverzekering betaalt.

Naast een direct overzicht van de meest concurrerende premies van alle overlijdensrisicoverzekeringen, bespaar je bij Geencentteveel.nl op een overlijdensrisicoverzekering omdat wij met een transparante en eerlijke vergoeding werken.