5 tips om te besparen op je scooterverzekering

22 september 2016, Gepubliceerd door .
5 tips om te besparen op je scooterverzekering of bromfietsverzekering

Een goedkope scooterverzekering is zeker geen duurkoop. Het is vaak onnodig om extra te betalen voor een dure scooterverzekering, toch is het verstandig om te weten welke dekking per situatie handig is om te hebben en hoe je op een scooterverzekering kunt besparen. In dit artikel lees je 5 handige tips om de juiste scooterverzekering voor jouw situatie af te sluiten en tegelijk te besparen op de premie van je scooterverzekering.

Tip 1: De scooterverzekering vergelijken is een must

Het gebruiken van vergelijkingswebsites voor je verzekeringen is altijd een aanrader, zo is dat niet anders voor de scooterverzekering. Het voordeel van verzekeringen vergelijken is dat je direct een overzicht van de premies en polisvoorwaarden van alle verzekeraars die de verzekering aanbieden krijgt te zien. Als je de premie direct bij een verzekeraar berekent, is het onmogelijk om te weten of er een betere of goedkopere alternatief is voor jouw situatie.

De premie is onder andere afhankelijk van jouw postcodegebied, de nieuwwaarde van de scooter, soort scooter en welke dekking je kiest. Verzekeraars stellen hun premies voor elk onderdeel anders op en dat zorgt voor de verschillen in premie.

Op Geencentteveel.nl kan je gemakkelijk de scooterverzekering vergelijken op premie en polisvoorwaarden.

Tip 2: Kies de juiste dekking voor je scooterverzekering

Je kunt je scooter verzekeren met verschillende dekkingen, namelijk alleen voor wettelijke aansprakelijkheid (WA), voor WA+Diefstal of voor WA+Diefstal en aanrijding. Je scooter verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid is in Nederland verplicht. Het is aan te raden om een uitgebreidere dekking, zoals WA+Diefstal of WA+Diefstal en aanrijding te kiezen, als je scooter nieuw(er) of diefstalgevoelig is.

Zet je scooter altijd op slot met een ART goedgekeurd slot
Als je ervoor kiest om je scooter met een uitgebreidere dekking te verzekeren, dan is het verplicht je scooter met een ART categorie slot 3, 4 of 5 te beveiligen. Als je dit nalaat en je scooter word gestolen, dan zal de verzekeraar niet uitkeren.

Je scooter aanvullend verzekeren met verhaalservice of een ongevallen opzittendenverzekering
Je hebt de mogelijkheid om, naast de bovenstaande dekkingen, je scooter aanvullend te verzekeren met verhaalservice of een ongevallen opzittendenverzekering.

Bij verhaalservice zal de verzekeraar je assisteren bij het verhalen van materiƫle schade als je bijvoorbeeld wordt aangereden. Bij een ongevallen opzittendenverzekering keert de verzekeraar een bedrag uit wanneer jij en/of je passagier, als gevolg van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden.

Tip 3: Korting op de premie van je scooterverzekering door het opbouwen van schadevrije jaren

Sommige verzekeraars belonen klanten die periodiek schadevrij rijden. Deze schadevrije jaren op je scooterverzekering bouw je op en voor elke schadevrije jaar geeft de verzekeraar je een korting op de premie. Eigenlijk net zoals bij de autoverzekering en motorverzekering.

De keerzijde van dit systeem is dat de verzekeraar meer premie berekend op het moment als je (schuld)schade rijdt.

Deze verzekeraars geven korting voor schadevrije jaren:

Deze verzekeraars geven geen korting voor schadevrije jaren:

Tip 4: Besparen door de premie van je scooterverzekering per jaar te betalen

Een aantal scooterverzekeraars geven een korting als je de premie van je scooterverzekering per jaar betaalt. Deze korting is meestal 6% op de jaarpremie. Mocht het niet mogelijk zijn om de premie jaarlijks te voldoen, dan heb je deze keuze om deze per half jaar (3% korting), per kwartaal (2% korting) of per maand te betalen.

Tip 5: Sluit je scooterverzekering bij Geencentteveel.nl altijd met korting af

Een tussenpersoon, zoals Geencentteveel.nl, krijgt van de verzekeraar een bepaald percentage over de premie (provisie) voor het afsluiten van een scooterverzekering. Wij geven standaard een deel van dit percentage terug aan onze klanten zodat elke scooterverzekering met korting wordt afgesloten.

Op onze resultaatscherm zie je direct hoeveel korting je bij elke verzekeraar krijgt en kunt besparen voor het afsluiten van een scooterverzekering bij Geencentteveel.nl.