Elke scooterverzekering heeft deze 5 uitsluitingen

18 april 2016, Gepubliceerd door .
5 uitsluitingen op je scooterverzekering

Uitsluitingen. Sommige mensen zien uitsluitingen misschien wel als de ‘kleine lettertjes’ van verzekeringen. Verzekeraars kunnen achter deze uitsluitingen schuilen als het moment daar is; de verzekering moet tot uitkeren komen. Toch verwerken verzekeraars de uitsluitingen eerlijk en transparant in hun polisvoorwaarden.

Wat zijn uitsluitingen?

Uitsluitingen in de verzekeringswereld zijn van tevoren vastgestelde kaders waarop een verzekeraar niet zal uitkeren als de claimreden door één van deze uitsluitingen is ontstaan.

Zo bestaan er ook uitsluitingen bij de scooterverzekering. Wij beperken ons in dit artikel tot de algemene uitsluitingen van een scooterverzekering. Dat betekent dat bijna elke scooterverzekeraar deze uitsluitingen in haar polisvoorwaarden heeft opgenomen en niet tot uitkering komt als je schade aan je scooter hebt geclaimd door toedoen van één van deze uitsluitingen.

5 algemene uitsluitingen op je scooterverzekering

Bij de meeste scooterverzekeringen kan je er zeker van zijn dat de volgende 5 uitsluitingen in de polisvoorwaarden van de scooterverzekeraars zijn opgenomen. Je scooterverzekeraar keert niet uit als de claim op basis van deze uitsluitingen rust.

1. Technische wijziging
Je hebt je scooter technisch aangepast, bijvoorbeeld door je scooter op te voeren. Je kan daardoor sneller met je scooter rijden dan de toegestane snelheid.

2. Geen rijbevoegdheid
Je bent niet rijbevoegd om op een scooter te rijden, bijvoorbeeld omdat je geen geldig rijbewijs hebt, een rijontzegging hebt of onder invloed van alcohol of drugs aan het wegverkeer deelneemt.

3. Meedoen aan wedstrijden
De verzekeraar keert niet uit als je meedoet (aan een training) voor snel- of behendigheidswedstrijden zoals races of drifts.

4. Verhuur of bezorging
Je krijgt niet uitgekeerd als je je scooter aan iemand anders verhuurd of als je je scooter als koeriersdienst gebruikt, bijvoorbeeld voor het bezorgen van kranten, dagbladen of maaltijden.

5. Opzet of roekeloosheid
Je scooterverzekering keert ook niet uit als je opzettelijk schade veroorzaakt of dat de schade door roekeloosheid tot stand is gekomen.

Een aantal van deze uitsluitingen spreken misschien voor zich, maar toch wordt er nog altijd (met voorbedachte rade) geclaimd op basis van deze uitsluitingen.

Wees verstandig en lees altijd de polisvoorwaarden van je scooterverzekering goed door

De polisvoorwaarden lijken vaak een formaliteit bij het afsluiten van een verzekering. Toch is het verstandig om de polisvoorwaarden eens door te lezen zodat je bijvoorbeeld weet welke uitsluitingen er op je scooterverzekering zijn. Zo kom je bij het claimen van schade niet voor onvoorziene verrassingen te staan.

Bij het vergelijken van de scooterverzekering op Geencentteveel.nl heb je de mogelijkheid om in de details de polisvoorwaarden van elke scooterverzekering in te zien. Zo heb je voor het afsluiten al duidelijk wat er wel of niet op je scooterverzekering gedekt is.