Garantie op de premie bij een overlijdensrisicoverzekering

15 juni 2015, Gepubliceerd door .
Premiegarantie overlijdensrisicoverzekering

Premiegarantie tijdens de looptijd van uw overlijdensrisicoverzekering. Verzekeraars gaan er verschillend mee om. De ene verzekeraar zal onder geen beding de premie tussentijds aanpassen en een andere verzekeraar zal dit onder bepaalde omstandigheden wel doen.

De en-bloc clausule

Het recht dat een verzekeraar heeft om in bepaalde omstandigheden tussentijds de premie van uw overlijdensrisicoverzekering aan te passen wordt in verzekeringstermen de ‘en-bloc clausule’ genoemd. Verzekeraars moeten in hun polisvoorwaarden expliciet vermelden dat zij een en-bloc clausule hebben.

Als de verzekeraar gebruik maakt van de en-bloc clausule, dan heeft u het recht om de overlijdensrisicoverzekering binnen 30 dagen op te zeggen. Uit onze ervaring wordt de en-bloc clausule in uiterste nood toegepast. Verzekeraars hebben immers een imago hoog te houden en moeten betrouwbaar zijn.

Premiegarantie als onderdeel van het Geencentteveel.nl Keurmerk

Het Geencentteveel.nl Keurmerk krijgen verzekeraars als zij voldoen aan bepaalde set aan kwaliteitsrichtlijnen, waaronder premiegarantie op de overlijdensrisicoverzekering. U ziet in onze vergelijking direct en eenvoudig of een overlijdensrisicoverzekering het Keurmerk heeft. Dan weet u gelijk of dit product garantie op de premie biedt.

Verzekeraars met premiegarantie bij hun overlijdensrisicoverzekering

Verzekeraar Premiegarantie
AEGON Ja
Allianz Nee
Brand New Day Ja
Callas Ja
BNP Paribas Cardif Ja
Conservatrix Nee
Dazure Ja
Dela Nee
Delta Lloyd Ja
Erasmus Verzekeringen Ja
Generali Ja
Klaverblad Nee
Legal & General Ja
Leidsche Verzekeringen Ja
Nationale-Nederlanden Ja
REAAL Ja
TAF Ja