Overlijdensrisicoverzekering en het buitenland

4 juli 2018, Gepubliceerd door .
overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering in het buitenland

Een overlijdensrisicoverzekering in of voor het buitenland afsluiten is per situatie anders, en zelfs in de meeste gevallen niet eens mogelijk. Verzekeraars zullen een aanvraag voor een overlijdensrisicoverzekering vaak afwijzen omdat bijvoorbeeld het overlijdensrisico in bepaalde landen anders is dan in Nederland of omdat verzekeraars geen vergunning hebben om u in het buitenland te verzekeren. Door deze maatregels valt een overlijdensrisicoverzekering in het buitenland in de meeste gevallen al af.

Toch zijn er verzekeraars die Nederlanders die woonachtig buiten Nederland zijn kunnen verzekeren. Het is wel sterk afhankelijk van het land waar u in woont of gaat wonen. Overigens is de kans het grootst op dekking tegen het risico van overlijden als u in een buurland zoals België of Duitsland gaat wonen.

Overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering en wonen in het buitenland of verhuizen naar het buitenland

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten of voortzetten bij het verhuizen naar het buitenland

Indien u een overlijdensrisicoverzekering, ook wel levensverzekering genoemd, heeft lopen en u verhuist naar het buitenland, dan loopt de overlijdensrisicoverzekering bij de meeste verzekeraars door. Echter zijn er een aantal verzekeraars waarbij de verzekering stopt als u besluit naar het buitenland te verhuizen.

Het is evengoed altijd verstandig om uw overlijdensrisicoverzekeraar op de hoogte te stellen van een verhuizing naar het buitenland, omdat bepaalde verzekeraars bij een vertrek naar bepaalde landen toch kunnen besluiten om de verzekering te beeïndigen. Mocht dit het geval zijn dan kunt u altijd opnieuw een vergelijking van een overlijdensrisicoverzekering maken en deze weer afsluiten als u een verzekeraar heeft gevonden die u in het buitenland wilt verzekeren tegen het risico van overlijden.

Voor uw gemak hebben wij een overzicht van verzekeraars samengesteld die u met een overlijdensrisicoverzekering in het buitenland zouden willen verzekeren. Nog altijd is uw persoonlijke situatie lijdend voor de verzekeraar om u definitief te verzekeren, zodoende kunnen er geen rechten aan het onderstaande tabel worden verbonden.

Verzekeraar Overlijdensrisico verzekerd bij verhuizing naar het buitenland
AEGON Ja
Allianz Wordt per situatie beoordeeld
ASR Ja
BNP Paribas Cardif Ne
Callas Nee
Creditlife (TAF) Wordt per situatie beoordeeld
Dazure Gewoon Idee Wordt per situatie beoordeeld
Dazure Goed Idee Wordt per situatie beoordeeld
Dela Ja
Delta Lloyd Ja
Generali Ja
Hera Life Wordt per situatie beoordeeld
Klaverblad Ja
Leidsche Verzekeringen Wordt per situatie beoordeeld
REAAL Wordt per situatie beoordeeld
Scildon (voorheen Legal & General) Wordt per situatie beoordeeld
TAF Quantum Leben Wordt per situatie beoordeeld
Zwitserleven Ja

Bovenstaand overzicht is in juni 2018 bijgewerkt.

Wonen in het buitenland en een overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Indien u in het buitenland woonachtig bent en interesse heeft in het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen op het telefoonummer 020 3460767 of via het e-mailadres info@geencentteveel.nl. Wij kunnen vervolgens voor u uitzoeken of u een levensverzekering voor of in het buitenland kunt afsluiten. Een voorwaarde is dat u beschikt over een Nederlandse betaalrekening, een BurgerServiceNummer (BSN) en in sommige gevallen ook beschikt over een vaste verblijfplaats in Nederland.

Overlijdensrisicoverzekering en begunstiging in het buitenland

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering dient u een keuze in de begunstiging te maken. De begunstigde(n) zijn de personen of instantie, bijvoorbeeld de verstrekker van uw hypotheek, waar de uitkering naartoe gaat indien de overlijdensrisicoverzekering tot uitkeren komt.

Als het een persoon of personen betreft, mag de begunstigde in het buitenland wonen. Echter is het wel vaak zo dat de begunstigde in de Europese Unie moet wonen en over een Nederlandse betaalrekening beschikt. Controleer dus bij uw verzekeraar wat de voorwaarden van uitkering zijn als de begunstigde in het buitenland woont.

Overlijdensrisicoverzekering en vakantie

Overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering en vakantie
Zolang u niet bewust het gevaar opzoekt of naar een oorlogsgebied gaat, dan keert de verzekeraar (in pricipe) gewoon uit als u onverhoopt komt te overlijden in het buitenland. Weet u van tevoren al dat u een gevaarlijke sport, zoals duiken, (off-piste) skiën, (wind)surfen of parachutespringen gaat doen? Dan kunt u het beste bij uw verzekeraar informeren hoe zij met deze sporten omgaan als het op uitkeren van de overlijdensrisicoverzekering aankomt.

Verder is het verstandig om u goed te verzekeren als u op vakantie gaat met een reisverzekering en een autoverzekering als u met de auto op reis gaat of een auto huurt.

Lees ook